Österrike del 2

 
På lördagen var vi på Tiergarten Schönbrunn som är världens äldsta ännu existerande zoo.
HUR MYSIGT SOM HELST.
Jag har alltid gillat att gå på djurparker och titta på djur. Jag kan känna lycka när jag besöker ett friluftsmuseum och där finns typ en get.
 
Man såg att det var ett gammalt zoo. Det var fina hus och de gamla burarna fanns kvar, några djur var kvar i de gamla burarna men de flesta hade byggts om och blivit större. Det var dock inte stora burar, tror nästan inte de har samma regler som vi i Sverige när det gäller djurens förhållande. Ganska hemskt. Det är ju det negativa med att gå på zoo. Man vet om att det inte är en bra miljö för djuren att vara i. Jag började tänka på det när jag reflekterade över hur liten lejonburen var.
 
Men det var en jättebra dag med bra väder.
Vi åt på en Tyrolerrestaurang, jag och Fidde tog gulasch med knödel. Vet inte riktigt vad en knödel var, typ bröd fast mer svampigt i konsistensen. Gott var det i alla fall!
 
När zoot stängde gick vi till slottet som låg precis jämte. Vi gick inte in men vi beundrade den fina trädgården och slottets utsida.
När vi var nöjda åkte vi in till centrum och satte oss och tog lite att dricka och senare en varsin hamburgare.
Jättemysigt att bara sitta och prata. Mange och Frida är väldigt mysiga och roliga att prata med och jag saknar verkligen att Frida inte är i Västerås.
Efter den mysiga stunden på restaurangen var det dags att säga hejdå till Frida och Mange som skulle åka tillbaka till Linz.
 
På söndagen vaknade vi båda och kände att det skulle varit skönt att åka hem, men vi hade hela dagen kvar och även hela måndagen...
Kanske tredje missen?
När vi skulle boka resan så var det mycket billigare att boka tors-mån istället för tors-sön, och studenter som vi är så bokade vi ju det då och tänkte att det är ju skönt att vara iväg. Men jag längtade verkligen hem. Vi visste inte alls vad vi skulle göra heller. Vi hade planerat att ta söndagen som en "gå på stan-dag" men i Österrike har alla butiker och affärer helt stängt på söndagar. 
Men alla sevärdheter skulle vara öppna så vi tittade igenom Wien-häftet vi fått av tjejen i receptionen och hittade ett Teknikmuseum vi kände kunde vara roligt. Vi kände oss klara med Wien och var nöjda över allt vi redan hade hunnit med, men vad skulle vi annars göra?
Vi tog tåget dit och gick där ett par timmar. Det var faktiskt ganska trevligt.
Man fick prova lite olika tekniska grejer och se hur det fungerar, och det är ju alltid roligt när man får testa sakerna som ställs ut.
Det fanns mycket gamla tåg som var fantastiskt fina. Och massor med gamla tekniska grejer som man fick följa utvecklingen på. Fantstiskt hur mycket bra och praktiska saker människan har hittat på!
 
Efter museumet gick vi till slottet vi var på lördagen och gick runt lite i den fina trädgården. Sedan tog vi tidig kväll och gick till hotelllet och spelade lite kort.
 
Måndagen-åkahemdagen.
Frida hade berättat för oss att alkoholen var ganska billig i Österrike och att man kunde köpa hyfsat fint vin väldigt billigt i vanliga mataffärer, så efter frukosten gick vi till närmaste livsmedelsbutik och kollade utbudet. 
30kr för en flaska vin! 30 KR!
Jag blev lite ha-galen. Det blir jag när det är så billigt. Jag vill köpa bara för att det är billigt så jag liksom inte "missar" något. Eller nått sånt...
Jag och Fidde pratade om det och pengar är något vi båda kan haka upp oss på. Inte att vi måste ha pengar eller att det r viktigt att man får tillbaka varenda krona man har lånat ut, men jag kan haka upp mig något fruktansvärt när jag får reda på att jag kunde fått något billigare än vad jag betalade. Som tågbiljetterna från flygplatsen till exempel, det stör jag mig lite på fortfarande... Herregud varför? Det var typ 80 kr?
I alla fall.
Vi köpte en varsin flaska vin och Fidde köpte en flaska sprit. Vi vågade inte köpa mer då vi inte visste vad vår väska vägde men när vi hade packat ihop och checkat ut fick vi låna en våg av hotellet och vi hade gått om kilon kvar. 
Vi behövde checka ut redan 12 och vårt flyg skulle inte gå förrän 20 så vi behövde ju vara på stan hela dagen. Här gör vi miss nummer 4!
Vi packar ner paraplyet i resväskan. Som vi låser in på hotellets väskförråd.
Det var uppehåll ungefär en timme i början av dagen och sedan regnade det konstant och ganska mycket.
Vi gick in i några affärer men det var mest märkesbutiker, och ingen av oss känner behovet av att ha märkeskläder och har inte ekonomin till det just nu heller. Så vi satte oss på Starsbbucks och tog en lätt lunch och kaffe. De hade gratis wi-fi så vi satt där i typ två timmar innan vi begav oss ut i regnet för att sakta ta oss tillbaka till hotellet.
Vi gick inom H&M där jag köpte ett linne (wiho, jag köpte i alla fall något). Sen gick vi inom en till livsmedelsbutik och köpte mer dricka. 
Jag köpte en flaska vin till och en vodkaflaska jag tyckte var fin och Fidde köpte en flaska rött och Teguila. 
Herregud vad billigt det var. Vi var nöjda.
 
Sen tog vi det billiga tåget till flygplatsen och åkte hem.
 
 
Bilderna är från hela helgen då jag har varit duktig och lagt in bilderna från båda kamerorna.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

fridaaoliwia.blogg.se

En helt vanlig 22 åring som bor ihop med min fina Fredrik. Vi flyttade till Västerås hösten 2014 för att börja läsa och jag läser till förskollärare. Jag kommer antagligen inte skriva här så ofta men när jag skriver så kommer det vara för att dela alla tankar som snurrar i huvudet. Kanske om just förskolan och dess kultur, kanske relationer eller kanske om världsproblem...? Vi får se..

RSS 2.0